Translate

2024. szeptember 3., kedd

A Moulin Rouge

 



A Moulin Rouge

A Moulin Rouge, a Vörös Malom, Párizs bohémvilágának jelképe.
 A mulatót 1889-ben Joseph Oller és Charles Zidler alapította. A világ egyik leghíresebb mulatója igen nagy múltra tekint vissza, és máig is a turisták tömegeit vonzza.
A híres revüben olyan hírességek léptek fel, mint Edith Piaf, Ginger Rogers, Yves Montand vagy Lisa Minnelli, és 2000-ben itt láttuk először a méltán híres Rippel fivéreket.
A show-hoz tartozik a gyönyörű lányokból álló tánckar, a látványos kosztümök és a fantasztikus háttérképek. Ma már nem az attraktív cicis táncos lányok fellépése a fő vonzerő, bár kétségkívül igéző látvány. 
A legújabb show a Féerie (Tündérvilág) címet kapta, amelyben paradicsommadarak, erotikus bohócok, erőemelők, görkorcsolyás artisták és más képzeletbeli alakok tűnnek fel. A revü valamennyi jelenete a szerelmet ünnepli.
Az egyik jelenetben, egy hatalmas akváriumban öt valódi óriáskígyó társaságában úszkálnak a lányok. A végén lesüllyesztik az akváriumot, de egyik boa constructor, kellő riadalmat keltve, nem akart a süllyesztőbe menni, inkább a nézőtér vonzotta, a személyzet egy tagjának kellett visszatuszkolni, a közeli asztalnál ülő nagy megkönnyebbülésére.

Az előadás csúcspontja a hagyományos kánkán, a kiabálások ritmusára végrehajtott láb- és szoknyaemelésekkel, spárgázásokkal, a francia trikolor színeiben.
A professzionálisan megkomponált show annyira leköti a figyelmed, hogy még a pezsgőből is elfelejtesz inni. Szerencsére az átkötések alatt azért szorgalmasan töltögettem.


Nézzünk meg egy videót:


                                                                                                Made by vinpet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése