Translate

2015. július 21., kedd

Szentpétervár főbb látnivalói 1.rész

Szentpétervár főbb látnivalói 1.rész

Az Ermitázs:

Mivel is kezdhetnénk mással egy szentpétervári sétát, mint az Ermitázs és a történelmi nevezetességű Palota tér látogatásával.
Az Ermitázs több épületből áll: a Téli Palota, és a szomszédos cári épületek: a Kis Ermitázs, a Régi és az Új Ermitázs, továbbá az Ermitázs Színház alkotják. 
Ez volt az orosz cárok első számú rezidenciája. A Palota térhez vezető Milliomosok utcájában egykor a cári családhoz közeli arisztokrácia élt.
A félköríves vezérkari épület, és a Téli Palota által közrefogott tér közepén a Napóleont legyőző I. Sándor 47 méter magas oszlopa emelkedik. 
A korabeli cári ukáz szerint, ennél magasabb épület nem lehet a városban. Egyetlen, 600 tonnás gránittömbből faragták ki, amivel a világ legnagyobb, egy darabból álló emlékművének számít.
A téren, ahol egykor a vöröskatonák rohamoztak, most különféle előadásokat, rock-koncerteket rendeznek, látogatásunk idején itt volt a nemzetközi maratoni verseny befutója.
Az épületek káprázatos, aranydíszítésű márvány lépcsőin turisták százai tülekednek.


A termekben több különálló gyűjtemény tekinthető meg. A reneszánsz festők közül Leonardo da Vinci, Michelangelo és Tiziano, a későbbi korszakokból Nicolas Poussin, Renoir, Degas, Monet, Matisse, Gauguin, Van Gogh, valamint Picasso képei láthatók. 
Nyugodtan állíthatjuk, hogy nincs olyan jelentős alkotó, akinek a képeire ne lehetne rábukkanni a szövevényes barokk folyosókban és termekben bolyongva.






Nézzünk meg egy videót: 

A Vérző Megváltó templom:
A lenyűgöző szépségű építmény egy emléktemplom, melyet II. Sándor cár életét kioltó merénylet helyén emeltek. 
A látvány kívül-belül fantasztikus. A mozaikokkal burkolt falak ezernyi tükörként verik vissza a fényt, az egész belső tér aranyban ragyog.









Nézzünk meg egy videót: 


                                                                                                             Forrás: Internet
                     
                    2015 jún.                                                       Made by peter

3 megjegyzés:

  1. Szép teljesítmény volt ez a bemutató az Ermitázsról és a Vérző Megváltó templomról, hihetetlenül részletgazdag, szép építmények. Köszönöm szépen,üdv.janosgyula

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok jó volt újra néznem és átélni a közelmúltban látottakat.

    VálaszTörlés