Translate

2016. április 14., csütörtök

Santa Maria

Santa Maria

A Camara da Lobos-i kikötőben építették fel Kolumbusz hajójának, a Santa Mariának az élethű mását is, amely Funchalban szállítja az időutazásra vágyó turistákat.
Ránézésre inkább kalózhajónak tűnik, a mezítlábas matrózok is kardot kötnek az oldalukra, úgy felügyelik a beszállást. Szerencsére a kapitánynak nem volt sem fekete szakálla, sem pedig fél szeme, hogy a tuskólábról már ne is beszéljünk.

Beszállás után irány felfedezni a hajót. Kezdjük a hajófenékkel. Vannak itt kötelek, hágcsók, hordók (reméljük rummal töltve), titokzatos tartalmú zsákok és egy gyönyörű papagáj. A rendet egy marcona eb vigyázza, saját hordójából előbújva.


Itt láthatunk egy ki múzeumi tárlót, egy kis házi oltárt és a félelmetes ágyúkat.


A fedélzetre érve már jobban kell vigyázni az egyensúlyra, mert a nyugodt tenger ellenére, eléggé billeg a hajó.


Érdekes, hogy a horgony formája, az itteni különleges abroncshalra hasonlít, arrébb egy vízágyú áll tüzelésre (helyesebben vizelésre) kész állapotban.


Ha sikerült szemügyre venni a hajót, akkor gyönyörködjünk az elénk táruló panorámában.


Az 580 méter magas Cabo Girao szinte függőleges sziklafallal törik a tengerbe.A vad szirtekkel és barlangokkal tarkított parttól nem messze, időnként pajkos delfinek bukkannak fel az óceánból.


Időközben a matrózok csapra vertek egy rumos-hordót, és majd kibontják a vitorlákat.


Fantasztikus utazás volt!


                              2016                               Made by vinpet

4 megjegyzés:

 1. Vakmerőség volt Kolumbusz részéről ilyen "hatalmas cirkálókkal" nekivágni az ismeretlen óceánnak. Ezért is minden tiszteletet megérdemel. Köszönöm érdekes, színes beszámolódat. Üdv.janosgyula

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm észrevételed. Valóban egy időutazásnak tűnt, miközben elborzadva gondoltunk bele, milyen lehetett hónapokig hajózni a nem mindig sima óceánon.

   Törlés
 2. What a photography sir. really wonderful.

  VálaszTörlés